Maximaliseer uw energiegebruik en besparingen met een thuisbatterij. Ontdek hoe u met onze oplossingen een hoger rendement behaalt, onafhankelijker wordt van het energienet en optimaal gebruik maakt van uw zelf opgewekte energie.
Een thuisaccu, ook wel thuisbatterij genoemd, is een slimme oplossing voor het opslaan van opgewekte zonne-energie. Wanneer uw zonnepanelen overdag meer energie produceren dan u verbruikt, kan deze energie worden opgeslagen in de thuisaccu. ‘s Avonds of op momenten dat de zon niet schijnt, kunt u deze opgeslagen stroom gebruiken. Hierdoor bent u minder afhankelijk van het elektriciteitsnet en kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen.
Een thuisaccu kan ook energie opslaan die tijdens daluren goedkoper is, zodat u deze kunt gebruiken wanneer de tarieven hoger zijn. Dit slimme energiebeheer helpt niet alleen uw kosten te verminderen, maar biedt ook meer controle over uw energiegebruik.
Op dit moment variëren de terugverdientijden voor thuisaccu’s. Met standaard gebruik om zonne-energie op te slaan, is de terugverdientijd vaak langer. Echter, batterijen die worden ingezet voor handel op energiemarkten of netstabilisatie, zoals sommige slimme systemen, kunnen zich binnen 5 tot 10 jaar terugverdienen.
De jaarlijkse opbrengst van een thuisbatterij kan variëren van enkele honderden tot meer dan tweeduizend euro, afhankelijk van het batterijtype en uw gebruik. Voorbeelden:
De rendabiliteit wordt bepaald door:
De salderingsregeling stelt huiseigenaren momenteel in staat om overtollige zonne-energie die teruggeleverd wordt aan het net, te verrekenen met hun verbruik. Echter, deze regeling wordt afgebouwd. Een thuisbatterij biedt een alternatief: door uw eigen opgewekte energie op te slaan, wordt u minder afhankelijk van het net en kunt u een groter deel van uw zonne-energie direct benutten.
Hoewel de huidige salderingsregeling aantrekkelijk is, zal een thuisaccu in de toekomst een belangrijke rol spelen in energieonafhankelijkheid en kostenbesparing.
Een thuisbatterij is met name rendabel voor:
Gemiddeld ligt de terugverdientijd tussen de 5 en 15 jaar, afhankelijk van het gebruik en het type batterij.
Ja, vooral bij gebruik in combinatie met zonnepanelen verlaagt een thuisbatterij de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Echter, de productie van batterijen heeft een milieu-impact die door langere levensduur wordt gecompenseerd.
Ja, door energie op te slaan tijdens daluren kunt u uw energiekosten verlagen, maar de grootste besparing wordt bereikt in combinatie met zonnepanelen.